Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ TOY ΣΧΟΛΕΙΟΥ / 13.6.2024

Την Πέμπτη 13.6.2024 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας, η καθιερωμένη γιορτή λήξης του σχολείου μας. Παραδοσιακά η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους μαθητές της ΣΤ' τάξης που απολύονται από το σχολείο μας. Από το Σεπτέμβριο ξεκινάει το Γυμνάσιο, μια νέα φάση στη μαθητική τους ζωή, γεμάτη νέες προκλήσεις και νέα μαθησιακά αντικείμενα. 

Το Γυμνάσιο είναι μέρος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, αποτελείται από τρεις τάξεις και η φοίτηση είναι υποχρεωτική. Σε σχέση με το Δημοτικό, τα διδασκόμενα στο Γυμνάσιο μαθήματα είναι πιο εξειδικευμένα, διδάσκονται από καθηγητές ειδικοτήτων και είναι προσαρμοσμένα στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Μετά το Γυμνάσιο η φοίτηση μπορεί να συνεχιστεί στο Λύκειο, η παρακολούθηση του οποίου όμως δεν είναι υποχρεωτική.

Το Γυμνάσιο είναι μια από τις πιο παλιές βαθμίδες της ελληνικής εκπαίδευσης. Τα πρώτα Γυμνάσια ιδρύθηκαν με διάταγμα της Αντιβασιλείας του Όθωνα το 1833 και από τότε έως και τις αρχές του 20ου αιώνα λειτούργησαν παράλληλα με τα ελληνικά σχολεία, τα οποία είχαν ως σκοπό, την παροχή μιας ανώτερης από τη στοιχειώδη εκπαίδευση, σε όσους δεν είχαν σκοπό να φοιτήσουν σε κάποια σχολή ή Πανεπιστήμιο. 

Κατά τη διάρκεια της νεότερης ιστορίας της ελληνικής εκπαίδευσης, η διάρκεια φοίτησης στο Γυμνάσιο γνώρισε αρκετές διακυμάνσεις, από τα τρία, τέσσερα έως και τα οκτώ χρόνια (κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά), για να σταθεροποιηθεί μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο στα έξι χρόνια, αποτελώντας τη μοναδική βαθμίδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από το 1976 περιορίστηκε στα τρία χρόνια, καθώς το Λύκειο αποτέλεσε από τότε και στο εξής την ανώτερη βαθμίδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν και οι μαθητές της Β' τάξης, οι οποίοι τραγούδησαν τα γράμματα του αγγλικού αλφάβητου με την κυρία των Αγγλικών, κ.Θ. Γεωργιάδου. Εύγε στους μαθητές και στην κυρία τους για την άψογη εκτέλεση του προγράμματος.

Πολλά συγχαρητήρια επίσης στην κ.Δροσούλα, δασκάλα της ΣΤ' τάξης για την επιμέλεια και την άψογη διεκπεραίωση της γιορτής αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ' τάξης. Το αποχαιρετιστήριο βίντεο θα διανεμηθεί ως ενθύμιο σε όλους τους μαθητές.  

Όπως συνηθίζεται, οι μαθητές έλαβαν και τα ενθύμια δώρα τους από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές της ΣΤ' τάξης, καλή πρόοδο στο Γυμνάσιο και εις ανώτερα!




 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

 






  

 

 



ΣΤ' ΤΑΞΗ