Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Αγαπητοί/ές εκπαιδευτικοί,
αγαπητοί μαθητές/ριες,
αγαπητοί γονείς,
η 25η Μαρτίου είναι εθνική και θρησκευτική γιορτή.
Ο απανταχού ελληνισμός τιμά τους προγόνους του και γιορτάζει την έναρξη της επανάστασης του 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Τιμά τους ήρωες του ‘21, οι οποίοι με βαθιά πίστη στις αξίες και τα ιδανικά της Ελλάδας θυσιάστηκαν για το μέλλον του Έθνους, για το μέλλον μας.
Παράλληλα, τιμούμε την ορθόδοξη πίστη, γιορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού, ενός αισιόδοξου και ελπιδοφόρου μηνύματος.
Χρέος μας να διατηρήσουμε και να ενδυναμώσουμε το διαχρονικό μήνυμα των προγόνων μας, το μήνυμα πως ακόμα και ο πιο δύσκολος στόχος μπορεί να επιτευχθεί με όραμα, αποφασιστικότητα, προσπάθεια, αγώνα και ομόνοια. Φέτος, περισσότερο από ποτέ, που η χώρα μας και ο πλανήτης ολόκληρος δοκιμάζεται, οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτό το μήνυμα.
Τιμούμε, επίσης σήμερα, όλους τους σύγχρονους ήρωες, τις γυναίκες και τους άνδρες που αγωνίζονται με σθένος και σεβασμό, κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.
Αγαπημένοι μας μαθητές, αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς, με ψυχραιμία, με πίστη, με δύναμη και ενωμένοι ας εμπνευστούμε από το παράδειγμα των προγόνων μας και αυτό να το αποδείξουμε εμπράκτως.

O Περιφερειακός  Διευθυντής
Αλέξανδρος Κόπτσης