Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Ε2.




Οι  μαθητές και η δασκάλα της Ε΄ τάξης του 1ο Δ. Σχ. Γουμένισσας Θάνος Ζελέγκος, κάλεσαν τη συγγραφέα Γλύκα Στόιου να επισκεφτεί την τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γλώσσας «Βιβλία- Βιβλιοθήκες», την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019.

 
Η Γλύκα Στόιου είναι Ελληνίδα σκηνοθέτρια, συγγραφέας και ηθοποιός με έδρα την Ιταλία. Σπούδασε Παραστατικές Τέχνες, Πολιτιστική Διαχείριση, Δημοσιογραφία, και ΜΜΕ. Σκηνοθετεί θεατρικά έργα και ντοκιμαντέρ, γράφει σενάρια σε διάφορες ταινίες τεκμηρίωσης καθώς και ποικίλα άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες. Έχει εργαστεί σε διάφορους χώρους πολιτισμού, υλοποιώντας ιδέες για πρωτότυπα πολιτιστικά προγράμματα. Τα έργα της παρουσιάζονται συχνά στο ελεύθερο θέατρο σε περιφερειακά θέατρα της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής. Διδάσκει υποκριτική, σκηνοθεσία, δημιουργική γραφή στη Ρώμη και σε άλλες χώρες του κόσμου.
Η Γλύκα Στόιου κατάγεται από την Γουμένισσα και οι μαθητές εντόπισαν το βιογραφικό της στο διαδίκτυο σε μια έρευνα για Έλληνες συγγραφείς. Επικοινώνησαν μαζί της, μέσω e- mail και οργάνωσαν μια επίσκεψη στην τάξη. Οι μαθητές συζήτησαν με τη συγγραφέα για τη ζωή και έργο της. Έλυσαν απορίες αναφορικά με τη συγγραφή και  την έκδοση βιβλίων και ταξίδεψαν σε διαδρομές φιλαναγνωσίας.
Επίσης, οι μαθητές και η δασκάλα της Ε΄ τάξης κάλεσαν την Αχιλλεία Παπαϊωάννου για συνεργασία σχετικά με το θεατρικό που πρόκειται να ανεβάσουν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου και η ο ποία επισκέφθηκε την τάξη μας στις 7,12 και 14 Μαρτίου 2019.
Η Αχιλλεία Παπαϊωάννου είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δ.Π.Θ.  Έχει σπουδάσει υποκριτική, είναι τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεατρικών Σπουδών με κατεύθυνση στο Θέατρο  της Επινόησης ως μέσω διδασκαλίας. Έχει πιστοποίηση δραματοθεραπεύτριας και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια για σωματικό θέατρο και εμψύχωση. Συμμετέχει σε παραστάσεις επαγγελματικές κι ερασιτεχνικές στην Κεντρική Μακεδονία. Από το 2015 εμψυχώνει τμήματα  θεατρικής αγωγής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.     
Οι μαθητές με τη βοήθεια της Αχιλλείας Παπαϊωάννου εργάστηκαν σε ομάδες, αυτοσχεδίασαν και δραματοποίησαν δυο παραδοσιακά τραγούδια της 25ης Μαρτίου με σκοπό να τα παρουσιάσουν στην σχολική γιορτή.