Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

7ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.





ΘΕΜΑ:  “ 7ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ.”


Ολοκληρώνοντας την τρίτη φάση του 7ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετέχουν και υποστηρίζουν το σύνολο της διοργάνωσης:
§  Πρώτα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν την ψυχή και τον παλμό του Συνεδρίου. Φέτος το Συνέδριο ξεπέρασε σε αριθμό τους  3.000 μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη την Κεντρική Μακεδονία, ενώ ο αριθμός των εκπαιδευτικών ήταν πάνω 400 από  160 σχολικές μονάδες.
§  Τους υπεύθυνους και τεχνικούς των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., που με τη συμμετοχή  τους υποστηρίζουν τεχνικά  την διοργάνωση. Αρωγός τους και το τεχνικό προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
§  Τους σχολικούς συμβούλους Πληροφορικής και τους σχολικούς συμβούλους Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης, οι οποίοι ασχολούνται με την αξιολόγηση των εργασιών, αλλά και υποστηρίζουν γενικότερα την όλη προσπάθεια. Αν αναλογιστούμε ότι φέτος υποβλήθηκαν κοντά στις 300 εργασίες, αντιλαμβανόμαστε ότι το έργο τους ήταν δύσκολο.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Συνεδρίου, την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, ανακοινώνονται ποιες  εργασίες θα παρουσιαστούν στο Κεντρικό Συνέδριο στο NOΗΣΙΣ καθώς και το πρόγραμμα.
Φέτος, εκτός από τις εργασίες  (δεκάλεπτες σε διάρκεια) που θα παρουσιαστούν στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Οικονόμου του ΝΟΗΣΙΣ, θα  υπάρχει και ένας αριθμός εργασιών σε μορφή e-posters. Το e-Poster είναι η παρουσίαση μιας εργασίας με τη βοήθεια ενός laptop και ενός προβολικού μηχανήματος  (της αντίστοιχης σχολικής μονάδας), σε ειδικά διαμορφωμένο stand που θα βρίσκεται στον πρώτο όροφο του ΝΟΗΣΙΣ. Για τα e-Posters θα υπάρξει μέριμνα ώστε να προβληθούν και μέσω του προγράμματος e-poster Show, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Σε ξεχωριστό χώρο θα παρουσιαστούν και δύο θεματικές εκθέσεις,  η Παιχνιδοχώρα και το Robo-Land, που θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στο  Συνέδριο και συνιστούν μια ιδιαίτερη διάστασή του. H Παιχνιδοχώρα είναι μια ειδική θεματική,  με λογισμικά παιχνιδιών κατασκευασμένων από τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι μας καλούν να τα  «δοκιμάσουμε».   
Το Robo-Land περιλαμβάνει επιλεγμένες εργασίες μαθητών και μαθητριών στον τομέα της ρομποτικής και των αυτοματισμών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες επιδεικνύουν τις ρομποτικές κατασκευές τους και συμβάλλουν στην εξοικείωση του κοινού με την ιδιαίτερη αυτή τεχνολογία.
Οι εκπαιδευτικοί καλούνται επίσης να κατεβάσουν την Υπεύθυνη Δήλωση του κηδεμόνα από το site του συνεδρίου και να την δώσουν στους συμμετέχοντες μαθητές. Όλες τις υπογεγραμμένες δηλώσεις οφείλουν να παραδώσουν στη γραμματεία του συνεδρίου, την ημέρα που θα προσέλθουν στο Νόησις .
Τέλος οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αποστείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συνεδρίου mathsynplikm@gmail.com  μέχρι Παρασκευή 3 Απριλίου και να μας γνωστοποιούν τον ακριβή αριθμό των μαθητών συνέδρων και εκπαιδευτικών. Εάν υπάρχουν και άλλοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί,  οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου σαν επισκέπτες, είναι σημαντικό να μας το γνωστοποιήσετε στο ίδιο email σαν πλήθος επισκεπτών (μαθητές – εκπαιδευτικοί – γονείς)
Η  Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τους  Φίλους του Τεχνικού Μουσείου, τους  σχολικούς συμβούλους Πληροφορικής, καθώς και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ), θα αποτελέσουν και φέτος τους βασικούς «πυλώνες» επιτυχίας της διοργάνωσης του Κεντρικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 21, 22  και 23 Απριλίου στο ΝΟΗΣΙΣ.
Όλες οι εργασίες του Συνεδρίου θα καλυφθούν ζωντανά στο διαδίκτυο με 2 κανάλια, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και της Περιφέρειας  μέσα στο site του συνεδρίου.
Επίσης θα υπάρξει και ραδιοφωνική μετάδοση του Συνεδρίου μέσω του European School Radio, οι οποίοι θα έχουν και την δημοσιογραφική κάλυψη των εργασιών.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Επανομής θα αποτελέσει και φέτος αρωγός της όλης προσπάθειας και θα συνδράμει ενεργά στην τεχνική υποστήριξη του Συνεδρίου με τα τμήματα Τεχνικών Η/Υ, Ηχοληπτών, Ραδιοφωνικών Παραγωγών, Εικονοληπτών και Γραφιστών.   
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.math-syn-pli.gr/

                                                                  ΚΙΛΚΙΣ 
                                ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Α/Α    ΒΑΘΜΙΔΑ    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ    ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

1    ΑΘΜΙΑ    ΚΙΛΚΙΣ     2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ    Ταξίδι στην Αλφαβήτα
2    ΑΘΜΙΑ    ΚΙΛΚΙΣ    1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ    Δημιουργία βίντεο με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο
3    ΑΘΜΙΑ    ΚΙΛΚΙΣ    8o 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ    Ταξίδι στον χωροχρόνο
4    ΒΘΜΙΑ    ΚΙΛΚΙΣ    ΕΠΑΛ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ    Συνοπτικός τουριστικός οδηγός του Δήμου Παιονίας με το AppInventor
5    ΑΘΜΙΑ    ΚΙΛΚΙΣ    1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ    Ρομποτάκι ξεναγός στην πόλη της Γουμένισσας
               
                                                       Ε-POSTERS

Α/Α    ΒΑΘΜΙΔΑ    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ    ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

1    ΑΘΜΙΑ    ΚΙΛΚΙΣ    5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ    Χρησιμοποίησε τις υπερδυνάμεις σου
2    ΑΘΜΙΑ    ΚΙΛΚΙΣ    8o 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ    Φ(e)τολόγιο
3    ΑΘΜΙΑ    ΚΙΛΚΙΣ    Δ.Σ Νέου Αγιονερίου Κιλκίς    Μικροταξιδεύοντας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
               
                                                             ROBOLAND

Α/Α    ΒΑΘΜΙΔΑ    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ    ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

1    ΑΘΜΙΑ    ΚΙΛΚΙΣ    1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ    Ρομποτάκι ξεναγός στην πόλη της Γουμένισσας