Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ / 22.3.2024

25η Μαρτίου:

Διπλή γιορτή. Γιορτή γεμάτη φως. Δυο λευτεριές σμίγουν μέσα στην ίδια μέρα, δυο λευτεριές παιδιά μεγάλου κόπου. Η λευτεριά  του ανθρώπου από τη σκλαβιά της αμαρτίας κι η λευτεριά  του Έλληνα από τον τουρκικό ζυγό

25 Μαρτίου: Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Την ημέρα του Ευαγγελισμού έχουμε την άμεση σύλληψη του Υιού και λόγου του Θεού, Ιησού Χριστού, με τη δύναμη και ενέργεια του Παναγίου Πνεύματος. Ο Ιησούς Χριστός, με την εκούσια θυσία και τον μαρτυρικό «θάνατό» του, απελευθέρωσε το ανθρώπινο γένος από τον αιώνιο θάνατο, στον οποίο είχε οδηγηθεί μετά την εκδίωξη των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο.

25η Μαρτίου 1821: Ημέρα επίσημης κήρυξης της ελληνικής Επανάστασης. 

Μεγάλο πλήθος στρατιωτικών δυνάμεων συγκεντρώθηκε τη μέρα εκείνη στην Αγία Λαύρα . Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε και κήρυξε την έναρξη του επαναστατικού αγώνα, ο οποίος οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδας μας.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων Ε' και ΣΤ', μαζί με την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, επιμελήθηκαν και παρουσίασαν με επιτυχία τη σχολική εορτή για την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τους ήρωες του 1821, στους οποίους χρωστάμε όλοι μας την ελευθερία της πατρίδας μας. 

Χρόνια πολλά! Ζήτω η Ελλάδα! 

Η Παναγία Θεοτόκος να σκεπάζει πάντοτε την πατρίδα μας υπό τη Σκέπη Της!