Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ  Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ                                                                                                                        
9/θ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ   
ΘΑΝΟΣ ΖΕΛΕΓΚΟΣ                  

Ταχ. Δ/νση

: Καπετάν Γκόνου 65
Ταχ .Κώδικας
: 61300 ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ
Πληροφορίες
: Σαμαράς Χρήστος
: 23430 - 41350
: 23430 - 41350

: http://1dimgoumenissas.blogspot.com/
 
 
 
Γουμένισσα 10/03/2020

Αρ.Πρωτ.:20

ΠΡΟΣ: Γονείς και Κηδεμόνες μαθητριών/των του σχολείου.








 Θέμα:  «Προληπτικές δράσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας-Θάνος Ζελέγκος σχετικά με τον κορωνοϊό».

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας-Θάνος Ζελέγκος στην έκτακτη συνεδρίαση του την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 και ώρα 13.15-14.00, αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στις παρακάτω προληπτικές δράσεις σχετικά με την απειλή από τον κορωνοϊό:

1.      Η γιορτή για την 25η Μαρτίου να πραγματοποιηθεί ανά τάξεις και όχι σε κοινή και ενιαία παρουσίαση όπως συνηθίζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας. Ώρα άφιξης στο σχολείο το πρωί κανονικά 08.10 την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 και αποχώρηση 10.45.
2.      Για τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου συμμετοχή μόνο στην κατάθεση στεφάνων και στην παρέλαση. 
3.  Αναστολή όλων των σχεδιασμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων με λεωφορεία και σε κλειστούς χώρους.
4.    Ανάρτηση κατατοπιστικών εικόνων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον ορθό τρόπο πλυσίματος των χεριών σε εμφανή χώρο και συνεχή ενημέρωση και υπενθύμιση των μαθητριών/των για τους κανόνες υγιεινής.
5.      Παροχή αντισηπτικού υγρού χεριών από τους εκπαιδευτικούς στα διαλείμματα.
6.   Τακτική απολύμανση επιφανειών (θρανία, καρέκλες, πόμολα κλπ) από το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου αλλά και/ή τους εκπαιδευτικούς.
7.      Ανάρτηση πληροφοριών στο ιστολόγιο του σχολείου.
8.  Παράκληση προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών/των του σχολείου να μεταθέσουν τις επισκέψεις για μηνιαία ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών (σε μεταγενέστερες ημερομηνίες μετά την ύφεση του φαινομένου), όπως αυτή έχει προγραμματιστεί από κάθε εκπαιδευτικό σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. 
9.      Παράκληση στους γονείς και κηδεμόνες να μεταθέσουν την επίσκεψη για ενημέρωση για την τριμηνιαία πρόοδο των μαθητών σε μεταγενέστερη ημερομηνία ή να προβούν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς. Οι έλεγχοι προόδου θα δοθούν στους μαθητές.
Για το 8 και 9 υπεβλήθη ερώτημα προς το Υπουργείο Παιδείας μέσω της Διεύθυνσης Π.Ε. Κιλκίς για αναβολή της προβλεπόμενης ενημέρωσης γονέων για την πρόοδο των μαθητών σε ημερομηνία κοντά ή μετά το Πάσχα, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Οπότε, όποιος γονέας ή κηδεμόνας επιθυμεί, μπορεί να προσέλθει στο σχολείο την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και από ώρα 13.15 μέχρι 14.00 για ενημέρωση.
Όλες οι προληπτικές δράσεις και πρωτοβουλίες κατευθύνονται από τη λογική της αποφυγής συγκέντρωσης πολλών ατόμων, γι αυτό και συστήνουμε τηλεφωνική ενημέρωση ή μεταγενέστερη χρονικά επαφή με το εκπαιδευτικό προσωπικό.




Ο Διευθυντής του Σχολείου
 
                                                                                                                     Χρήστος Σαμαράς